Radionice keramike i Gong Fu čaja
Foto: arhiva Živog ateljea DK

Točno godinu dana nakon prvog oČajavanja sa susjedima u Centru mladih Ribnjak, ponovo se srećemo uz tradiciju Gong fu. Riječ je o transkulturnom putovanju i programu Živog ateljea DK pod nazivom Lutajuća umjetnost – Akademija čaja. Gong fu čaj je način dijeljenja čaja raširen u Kini, osobito u Južnoj Kini. U Hrvatskoj, kao uglavnom u cijeloj Europi, “čaj” je popularni naziv za uvarke od raznih biljaka. U Kini se čaj, cha ili teh priprema samo iz jedne biljke – Camelia sinensis sinensis. To je biljka koja je promijenila svijet i obogatila narode duž Svilenog puta tijekom stoljeća, snažno je utjecala na industrijsku revoluciju, ali je i donijela tugu i razaranje kolonijalnih sukoba u vrijeme britanskog rata protiv Kine.

oČajavanje sa susjedima održava se u nedjelju 25. veljače u Centru mladih Ribnjak, Ribnjak 1, od 10 do 12 sati. 

Na istom mjestu, dan ranije, u subotu 24. veljače, od 9 do 12 sati kolektiv Žene ženama održavaju i radionicu keramike Pripitomljavamo divlju glinu koja će obuhvatiti osnove pripremanja i osnove oblikovanja divlje gline.  Više o načinu na koji kolektiv pristupa keramici potražite na poveznici.

oČajavanje sa susjedima – radionica Gong Fu čaja i Pripitomljavamo divlju glinu – radionica keramike dio su programa Nova u centru financiranog posebnim javnim pozivom Kultura i umjetnost u zajednici Grada Zagreba.

Program podržavaju:
Ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba
Zaklada Kultura nova