Razgovor na Rijksakademie povodom objave knjige Artistic Ecologies

Publikacija Artistic Ecologies: New Compasses and Tools, u izdanju WHW-a i Sternberg Press-a, istražuje načine na koje se umjetnici i institucije snalaze u suvremenim uvjetima generirajući nove prakse, alate i umjetničke ekosustave. Povodom objave ovog zbornika čiji tekstovi propituju pitanja angažirane pedagogije, kolektivnog učenja i umjetničke ekologije, urednici Pablo Martinez, Ana Dević i Emily Pethick vodit će moderirani razgovor proširujući obrađene teme u četvrtak 24. studenog na Rijksakademie. Ulaz je besplatan, a za sudjelovanje potrebno je prijaviti se na linku.

Autori i autorice u knjizi su umjetnici_e, kulturni teoretičari_ke i praktičari_ke Luna Acosta, CAConrad, Yael Davids, Eva Ďurovec, Marina Garcés, Teuta Gatolin, Yayo Herrero, Sandi Hilal & Alessandro Petti (DAAR), Max Jorge Hinderer Cruz, Margherita Isola, Jammers, Pablo Martínez, Dan Perjovschi, Emily Pethick, Pirate Care, The Sensing Salon (Valentina Desideri & Denise Ferreira da Silva), Cecilia Vicuña i WHW.

Artistic Ecologies: New Compasses and Tools izdaju WHW i Sternberg Press, urednici su Pablo Martínez, Emily Pethick, Milica Vlajković i WHW, a knjigu je oblikovao Dejan Kršić. Publikacija je dijelom sada već završenog dvogodišnjeg projekta Education from Below, osmišljenog i realiziranog osmišljenog u suradnji s Rijksakademie van beeldende kunsten, Amsterdam, i MACBA – Museu d’Art Contemporani de Barcelona koji financira program Kreativna Europa Europske komisije.