Otvoren je poziv za WHW Akademiju 2023
WHW Akademija 2022, Summer school, Zagreb

WHW je objavio javni poziv za sudjelovanje u petoj generaciji eksperimentalnog, interdisciplinarnog i besplatnog edukativnog programa WHW Akademije.

Peto izdanje WHW Akademije organizirano je po modelu koji spaja online i fizičke susrete te istražuje participativne načine umjetničke produkcije, kao i produkcije znanja, temeljene na ideji kolektiviteta i mogućnosti zajedničkog učenja. Program u 2023. godini bit će usmjeren na stvaranje angažiranih modusa eko-društvenih i suradničkih kulturnih produkcija te metodologija umjetnika i kulturnih radnica_ka koje su razvijane u dodiru s okolinom bila ona umjetnička, društvena, digitalna ili ekološka.

Sudionici i sudionice birat će se putem javnog poziva, a program je namijenjen novim umjetnicama i umjetnicima sa ili bez formalnog obrazovanja i obuke. Prijave se šalju putem onilne obrasca i trebaju sadržavati:

  • životopis,
  • kratku biografiju do 250 riječi,
  • umjetničku izjavu o svom radu (maksimalno 2 stranice)
  • PDF dokument s opisima radova i umjetničke prakse te slikama s natpisima (najviše 15 stranica) uključujući linkove na medije s YouTubea, Vimea, SoundClouda, itd.

Kandidati i kandidatkinje će biti odabrani na temelju zasluga, kao i na temelju relevantnosti njihove prijave za ciljeve WHW Akademije. Tim WHW Akademije će odabrati užu skupinu za intervjue. Oni koji uđu u uži izbor bit će kontaktirani za razgovore koji će se održati od 13. do 18. veljače.

Kandidati i kandidatkinje moraju se u potpunosti posvetiti planiranom rasporedu i sukladno tome prilagoditi ostale angažmane. WHW Akademija je program bez školarine, a sudionice_i će dobiti financijsku potporu tijekom programa koja se sastoji od sedmomjesečne stipendije u iznosu od 350,00 eura mjesečno. Putne troškove, kao i troškove vezane uz program pokriva WHW.

Rok za prijavu je 25. siječnja, a detaljnije informacije možete pronaći ovdje.