28. – 30.04.2022.
|
|
izvedbeno-izložbena instalacija
Zvukospjevi: Nekoć sam bila stol

AUTORI_CE:
Nicole Hewitt, Vida Guzmić i Ivan Slipčević

izvedba:
četvrtak, 28/04 u 20h
razgovor:
petak, 29/04 u 19h
izvedbeno-izložbena instalacija:
29/04 od 15 do 20h
30/04 od 14 do 20h
Zvukospjevi su kolektiv u kojem od 2016. djeluju Nicole Hewitt, Vida Guzmić i Ivan Slipčević. Bave se narativima, poezijama, ritmovima, tonovima, svjetlom i bojama. U svojoj praksi kombiniraju elemente elektronske glazbe, govora, videa i svjetlosnih instalacija, a princip rada je improvizacija.
Za ovu priliku Zvukospjevi u suradnji s umjetnim inteligencijama, stenografkinjama i sintetiziranom glasovima, generiraju pjesme, slike i zvukove. U galeriji će imati izvedbu 28. travnja u 20 sati nakon koje će u prostoru do 30. travnja ostati multimedijalna instalacija. Priliku za neformalni razgovor s autori(ca)ma publika će imati 29. travnja u 19 sati.
Izvedba je dijelom projekta WHW-a Supostojanje 3: Prostori pokreta kustosice Martine Kontošić koji inicira prostor suradnji i suživota prostorno asertivnih umjetničkih formi zvuka, svjetla i pokreta u kontekstu nametnute kompetitivnosti unutar i izvan kulturnog polja.
Razgovor je dijelom programa Povijest umjetnosti i društva: Umjetničke ekologije, a izvedbena instalacija i razgovor dijelom su projekta Umjetničke ekologije.
Program podržavaju:
Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske
Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo
Zaklada Kultura Nova
Hrvatski audiovizualni centar