04. – 29.06.2019.
|
|
izložba
Otvorena Nova, otvoreni studio
Foto: Sanja Bistričić

UMJETNICI_E:
Laura Barić, Jakub Danilewicz, Philippa Driest, Vida Guzmić, Larion Lozovoy, Petra Mrša, Jelena Petric i Paky Vlassopoulou

VODITELJI:
Ben Cain i Tina Gverović

 

otvorenja izložbe:

Galerija Nova, Teslina 7, Zagreb
04/06/2019, 18 – 20h
Studio Davida Maljkovića, Kralja Držislava 8, Zagreb
04/06/2019, 20 – 23h

Galerija Nova je na dva tjedna prije otvorenja izložbe postala aneks WHW Akademije – mjesto učenja, sredstvo kojim se ispituju razmišljanja i strategije. Rad u Galeriji Nova dijelom je povezan s našim iskustvima i susretima na WHW Akademiji. On je također usmjeren na izvedbu uvjeta za samo učenje te na postavljanje pitanja o ulogama studenata i učitelja. Mogu li se ove pozicije otkriti i dovesti u pitanje kroz neki tip uređenja prostora? Štoviše, što možemo naučiti od same Galerije Nova? Akumulira li galerijski prostor kroz vrijeme neku vrstu rezidualnog znanja ili je on samo apstraktni spremnik koji se može po želji iznova upotrebljavati? Svakako, galerija je mjesto gdje se proizvodi slika o umjetniku. To je također čini predmetom konvencije, discipline i strukture koje se sudaraju s neurednom prirodom umjetničke osobnosti.

“Nema potrebe da se osjećate dobro u galeriji. Zanimljivo je stvari zakomplicirati. Nađite naziv za ovaj teren. Samo polako.”

WHW Akademija će na dan otvorenja izložbe u Galeriji Nova imati i otvoreni studio (Studio Davida Maljkovića koji su polaznici koristili tijekom trajanja programa) koji se sastoji od različitih radova u raznim fazama razvoja i dovršetka. Neke radove su napravili pojedinci a druge grupe, ali svi se mogu preliti u ona druge dijelom zbog toga što su izloženi vrlo blizu jedno drugom, a dijelom i zato što su razvijeni u situaciji u kojoj mala grupa blisko povezanih ljudi dijeli prostor u kojem slušaju, jedu, brinu se, ne uspijevaju, misle, uče, stvaraju … i žive.

Foto: Matija Kralj

Izložba u Galeriji Nova ostaje otvorena do 29/06/2019.

Radno vrijeme Galerije Nova:
utorak – petak, 12 do 20h
subota 11 do 14h

Podrška:
Erste foundation
Foundation for Arts Initiatives
Gradski ured za kulturu Grada Zagreba
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske
Trust for Mutual Understanding
Zaklada Kultura Nova