Poziv na Salzburg Summer Academy 2023.
Open Studios, Klasse Maria Bussmann, Festung Hohensalzburg, 2022

Otvoren je poziv za prijave na stipendijski program na Međunarodnoj ljetnoj akademiji likovnih umjetnosti u Salzburgu koja se održava od 17. srpnja do 26. kolovoza 2023. godine.  Zaklada ERSTE nudi ukupno četrnaest stipendija za mlade umjetnike_ce i kustose_ice ili one koji su na početku svog profesionalnog puta, iz Ukrajine, Češke, Mađarske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Hrvatske.

Program stipendiranja na Ljetnoj akademiji u Salzburgu dio je obrazovnog programa Zaklade ERSTE i njenog dugogodišnjeg nastojanja da podrži i osnaži suvremenu umjetnost, posebno u regiji srednje, istočne i jugoistočne Europe. Program se ostvaruje s dugogodišnjom suradničkom mrežom Zaklade, koju čine tranzit, udruga Igor Zabel i Kolekcija Kontakt.  Kolekcija Kontakt surađuje sa zagrebačkom WHW Akademijom.

Svakog ljeta na Akademiji sudjeluje oko 300 studenata iz više od 50 zemalja svijeta. Poznati međunarodni umjetnici, kustosi i kritičari drže kolegije s fokusom na aktualna pitanja umjetničke produkcije, kustosku praksu te pisanje o umjetnosti.

Prijave se šalju putem e-maila do 10. travnja. Više informacija o Ljetnoj akademiji kao i detaljne upute za prijavu potražite na linku.