25.04.2022.
|
|
razgovor
Thinking Back to What You Said, razgovor Tima Etchellsa i Vlatke Horvat

GOSTI:
Tim Etchells i Vlatka Horvat

zoom platforma
24/04/2022, 19h

 

Razgovor će se odvijati putem platforme Zoom i prenosit će se uživo putem Facebook stranice WHW Akademije.

Serija javnih događanja Večeri s WHW Akademijom nastavlja se online razgovorom Thinking Back to What You Said u kojem će Tim Etchells i Vlatka Horvat razmijeniti niz fragmentarnih promišljanja o svojim i praksama drugih umjetnika_ca.

Zamišljena kao improvizirani razgovor unutar zadane strukture, prezentacija uključuje dvoje umjetnika koji govore o svojim projektima kao i o odabranim radovima drugih  umjetnika_ca koji ih  inspiriraju ili utječu na njihov rad. Thinking Back to What You Said je razgovor i improvizirani esej, pokušaj da se govori o umjetničkoj praksi u formi koju ona stvara. To je ujedno i uvid u razgovor koji traje između Etchellsa i Horvat, čije povremene suradnje na izložbama, publikacijama i drugim projektima podupire dugogodišnji zajednički diskurs o procesima, umjetničkim djelima i njihovim odnosom prema gledateljima, koji se stalno razvija.

Tim Etchells radi u  različitim kontekstima, prije svega kao voditelj svjetski priznate izvedbene skupine Forced Entertainment te u suradnji s velikim brojem vizualnih umjetnika, koreografa i fotografa. Pod vodstvom Etchellsa Forced Entertainment je osvojio međunarodnu nagradu Ibsen 2016. Dobio je nagradu Manchester Fiction 2019.

Vlatka Horvat radi u različitim medijima koji uključuju skulpturu, instalaciju, crtež, performans, fotografiju, video i tekst. Njezini radovi su međunarodno predstavljeni u brojnim kontekstima – u muzejima i galerijama, kazališnim i plesnim festivalima te u javnom prostoru.

Razgovor je dijelom programa Povijest umjetnosti i društva: Umjetničke ekologije.

Program podržavaju:
Program Kreativna Europa Europske komisije
European Cultural Foundation
Kontakt Collection / ERSTE Foundation
Foundation for Arts Initiatives
Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo
Zaklada Kultura Nova
Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske

Sudjelovanje Tima Etchellsa do je WHW projekta Necessary Connections. New threads of experimental pedagogy koji se provodi uz podršku programa i-Portunus Houses. Pilot program i-Portunus Houses za Europsku komisiju provodi konzorcij organizacija koje su prve razvile europske programe mobilnosti u kulturi. Konzorcij i-Portunus Houses koordinira Europska kulturna fondacija (Amsterdam), glavni provoditelj mobilnosti je MitOst (Berlin) a glavni partner za evaluaciju i analizu je Zaklada Kultura Nova Foundation (Zagreb).