12.06. – 07.08.2009.
|
|
izložba
Red Thread
Red Thread, Tanas Berlin, 2009.

UMJETNICI_E:
Vyacheslav Akhunov, KP Brehmer, Shahab Fotouhi, Igor Grubić, Nilbar Güreş, Vlatka Horvat, Jesse Jones, Runo Lagomarsino, Marina Naprushkina, Trevor Paglen, Lisi Raskin, Canan Şenol, Walid Sadek

KUSTOSICE:
WHW

Tanas – Space for Contemporary Turkish Art, Berlin
Heidestr. 50 – 10557 Berlin
12/6 – 7/8/2009

Izložba Red Thread zamišljena je kao ‘prolog’ 11. međunarodnog istanbulskog bijenala (12. rujna – 8. studenog 2009.) pod nazivom What Keeps Mankind Alive?. Izložba predstavlja umjetničke pozicije povezane s temama Bijenala i procesom njegova nastanka, stvarajući fragmentirane narative koji se bave pitanjima samopozicioniranja, postkolonijalnog konteksta, estetike podataka, tjelesnosti, religijskog licemjerja, reinterpretacije (umjetničke) povijesti i kritičkim umjetničkim angažmanima u necentralnim zonama zapadnog projekta modernizma.

Naslov Red Thread (crvena nit) se referira na kontinuitet težnje da se u stvarnosti zamisle posljedice novih mogućnosti potisnutih dominantnim stanjem stvari, kao principom koji se provlači i kola kroz vremena i mjesta. Nit se može istegnuti, saviti ili račvati, ali nikada ne puca. ‘Crvena nit’ je metafora za nevidljive, ali vitalne odnose koji u kontinuitetu povezuju različite napore i istraživanja bez obzira na njihova prostorno-vremenska određenja.

Link na arhiviranu stranicu Tanasa.