06. – 28.06.2022.
|
|
izložba
Mario Mu: Mjesta susreta
Foto: Sanja Bistričić

UMJETNIK:
Mario Mu 

KUSTOSICA:
Ana Kovačić

otvorenje i vodstvo kroz izložbu:
06/06, 20h

Mjesta susreta samostalna je izložba Maria Mu, umjetnika koji živi u Berlinu. Izložba koju kurira Ana Kovačić predstavlja autorov novi rad koji se bavi temama vezanim za suvremene uvjeta rada, video igre i okoliš koji je izgradio čovjek, bilo da je riječ o arhitekturi ili samom prostoru video igre. Film Sites of encounter rađen je gejmerskom tehnologijom, kompjuterski generiranom slikom, a sastoji se od devet manjih epizoda koje oblikovane ritmom dijaloga istražuju utjecaj kapitalističke proizvodnje na ekologiju iskustva svakodnevice. Mjesta susreta propituju morfologiju prostora i objekata te postavljaju pitanje kako se iznova može mapirati prostor, sjećanje i rad na alternativni način. Rad je u Galeriji Nova predstavljen u tri cjeline koje funkcioniraju kao točke susreta posjetitelja u prostoru.

Povezujući tri ekrana na kojima gledamo dijelove filma dizajn Andra Giunia se infiltrirao u prostor galerije prelazeći okvire estetskog, postajući sredstvo mapiranja puta koji prolaze protagonisti filma. Arhitektura i krajolik kojim oni prolaze čine gejmificiranu kartu radnih uvjeta u suvremenom svijetu, neodoljivo nas podsjećajući na napuštene privatizirane tvornice, ali i nikada do kraja izgrađene prostore jednog tranzicijskog društva.

Mario Mu rođen je 1987. u Metkoviću, živi i radi u Berlinu. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, i magistrirao na Umjetničkom sveučilištu u Berlinu, Njemačka, nakon čega je bio aktivni član Research Center for Proxy Politics. ► http://mariomu.com/

Program podržavaju:

Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo
Hrvatski audiovizualni centar – HAVC
Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske
Zaklada Kultura Nova